
KVM
KVM -laitteilla ja -järjestelmillä pystytään hallitsemaan useita eri järjestelmiä helposti ja tehokkaasti
Mitä KVM tarkoittaa?
KVM tulee sanoista Keyboard, Video and Mouse. Lyhyesti avattuna KVM tarkoittaa video- ja ohjaussignaalien (HID, hiiri ja näppäimistö*) välittämistä käyttöpaikalta itse järjestelmään.
KVM-laitteet ja -järjestelmät
KVM-laitteilla ja -järjestelmillä pystytään hallitsemaan useita eri järjestelmiä helposti ja tehokkaasti. KVM:n avulla ohjattavat järjestelmät voidaan sijoittaa erilliseen tilaan ja luoda käyttötilasta käyttäjäystävällinen vähentämällä ääni- ja lämpökuormaa, sekä parantaa tietoturvaa. Nykyaikaiset KVM-laitteet ja KVM-järjestelmät tukevat myös virtuaalikoneita mahdollistaen hybridijärjestelmät.
KVM-tietoturva
KVM-järjestelmät parantavat tietoturvaa viemällä päätelaitteet pois käyttäjän ulottuvilta. Käyttäjäoikeusmäärittelyillä voidaan estää järjestelmien ja laitteiden (esim. USB-muistitikkujen) luvaton käyttö. KVM-järjestelmät tukevat myös Active Directory (AD) -integraatiota sekä 2-Factor Authentication (2FA) -autentikaatiota. Uutena lisänä, Praecomin tarjoamat IP-KVM ratkaisut tarjoavat NERC CIP ja NIST (EU) sekä EAL2+ MIL -standardin mukaiset ratkaisut.
Riippuen laitetyypistä, voidaan KVM:n avulla:
Ohjata etäältä eri tilassa olevaa tietokonetta (Extender)
Vaihtaa useamman esimääritetyn katseltavan ja ohjattavan järjestelmän välillä (Switch)
Luoda dynaamisia työpisteitä, joissa voidaan ohjata samanaikaisesti useampaa järjestelmää ja myös vaihtaa näiden välillä (Matrix, matriisi)
Siirtää ohjaus (HID, hiiri ja näppäimistö*) esillä olevien järjestelmien välillä (TradeSwitch, CrossDisplaySwitching)
Luoda multiajopisteitä niin lokaaleista kuin KVM-laitteiden takana olevista järjestelmistä (PWC, Personal Workplace Controller)
*HID luokkaan kuuluu myös muita laitteita, mm. erilaiset kameraohjaimet.
KVM-kytkin
KVM-kytkimillä voidaan käyttää tiettyjä järjestelmiä yhdestä pisteestä ja vaihtaa niiden välillä. TradeSwitch -kytkimillä voidaan puolestaan operoida useita eri järjestelmiä samanaikaisesti ja saumattomasti yhdellä hiirellä ja näppäimistöllä.
PWC (Personal Workplace Controller)
PWC (Personal Workplace Controller) -laitteen avulla työpisteelle voidaan luoda visualisointeja, mutta myös käyttää useita eri järjestelmiä samanaikaisesti. Klikkaus vain, ja olet kiinni halutussa järjestelmässä. Muokattavat ja tallennettavat layoutit mahdollistavat halutunlaisten skenaarioiden ja näkymien luonnin useisiin järjestelmiin.
CrossDisplay-Switching
CrossDisplay-Switching (G&D) ja Aggregator Mode (Matrox) tekevät käytöstä sujuvaa ja helppoa eri järjestelmien välillä. CrossDisplay-Switching on saatavilla osana matriisia tai erillisen TradeSwitch -laitteen avulla ja Aggregator Mode osana Matroxin KVM-ratkaisua. Yhdellä hiirellä ja näppäimistöllä on mahdollisuus ohjata useita eri järjestelmiä samanaikaisesti, saumattomasti ja nopeasti. Viemällä hiiri näytön tai näyttöalueen reunan yli toisen järjestelmän puolelle, siirtyy myös ohjaus tähän järjestelmään. Vaihtoehtoisesti vaihto voidaan tehdä myös pikanäppäimillä tai erillisillä ohjauspaneeleilla.
KVM-extender
KVM-extender -laitteilla voidaan luoda linkki laitetilassa sijaitsevan järjestelmän ja itse käyttöpaikan välille. Kaapeli- ja laitetyypistä riippuen, voi etäisyys päätteen ja laitetilan lähettimen välillä olla jopa 10km.
RA-GATE (Remote Access Gate)
RA-GATE (Remote Access Gate) mahdollistaa tietoturvalliset etäyhteydet KVM-järjestelmiin. Yhteys voidaan muodostaa niin selaimella, kuin erillisellä laitteella (RA-Workplace). Yhteyden muodostamisen jälkeen, on käyttäjäoikeuksista riippuen pääsy jopa koko KVM-matriisiin kotitoimistolta tai muulta etäpisteeltä.
Matroxin Extio3 KVM-laitteet tukevat myös yhteyksiä julkisen verkon, kuin myös VPN yhteyksien läpi. Public WAN ja Private WAN yhteydet mahdollistavat järjestelmien käytön lokaatioiden välillä tehokkaasti ja tietoturvallisesti.
KVM-matriisit
KVM-matriisit yhdistävät kytkimien ja extendereiden ominaisuuksia. Yhdestä työpisteestä voidaan ohjata useita eri järjestelmiä samanaikaisesti ja vaihtaa näytettävien järjestelmien välillä. Matriiseihin voidaan kytkeä myös virtuaalikoneita, ja tällä tavoin mahdollistaa hybridiympäristöt. Koneen tyypistä tai käyttöjärjestelmästä riippumatta, kaikkia voidaan käyttää työpisteeltä samalla hiirellä ja näppäimistöllä saumattomasti.
RA-CPU (Remote Access CPU)
RA-CPU (Remote Access CPU) KVM-lähettimet mahdollistavat virtuaalikoneiden liittämisen osaksi KVM-matriisia. Yleisimmät tuetut protokollat (SSH, VNC ja RDP) takaavat, että virtuaalikoneyhteydet saadaan muodostettua kattavasti läpi virtuaalikonekannan. Tämä mahdollistaa hybridiympäristöt, joissa myös muut matriisin osat ja ominaisuudet voidaan ottaa tehokkaasti käyttöön.
Tutustu valvomoratkaisuihin ja videoseiniin:
Teknologia
Olemme Guntermann & Drunckin (G&D) virallinen yhteistyökumppani Suomessa
Praecom on G&D:n virallinen yhteistyökumppani Suomessa. Praecom vastaa G&D:n KVM-laitteiden jälleenmyynnistä, esiasennuksesta, ylläpidosta, käyttökoulutuksesta ja tuesta Suomessa.
Olemme Matroxin virallinen yhteistyökumppani Suomessa
Praecom on Matroxin virallinen yhteistyökumppani Suomessa. Praecom vastaa Matroxin KVM-laitteiden jälleenmyynnistä, esiasennuksesta, ylläpidosta, käyttökoulutuksesta ja tuesta Suomessa.