Konttorikolmio Oy osaksi Praecom Groupia

Kuvassa on Miika Liljedahl, Aki Leinonen ja Teemu Karsikas

Praecom Group on hankkinut osake-enemmistön kajaanilaisesta Konttorikolmio Oy:sta. Liiketoimintajärjestelyssä Konttorikolmio liittyy osaksi Praecom Group -konsernia. Konttorikolmio Oy jatkaa toistaiseksi toimintaansa omalla nimellään osana konsernia. Konttorikolmion henkilökunta jatkaa työtehtävissään normaalisti ja tämä järjestely ei vaikuta nykyisiin asiakassuhteisiin, sopimuksiin tai kumppanuuksiin. Konttorikolmion osakkaat Aki Leinonen ja Teemu Karsikas jatkavat yhtiössä merkittävinä osakkaina.

Praecomin missiona on tuottaa asiakkailleen edellytykset koskettaviin kohtaamisiin työ- ja asiakasympäristöissä. Praecomin palvelut koostuvat kommunikaatioratkaisuista, esitysratkaisuista, IT-palveluista ja näyttöviestinnästä.

Konttorikolmio tarjoaa palveluna esitysratkaisuja, tulostamista sekä laajan kirjon toimistotarvikkeita, -laitteita ja -kalusteita työympäristöihin. Konttorikolmio tuo Praecomiin uutta liiketoimintaa toimistopalveluiden osalta sekä lisää asiantuntijaosaamista tulostamisen ja esitysratkaisujen osalta.

- Toteutunut liiketoimintajärjestely mahdollistaa Praecomin markkinajohtajuuden Kainuun talousalueella. Lisäksi saamme Praecomille uuden kiinnostavan liiketoiminta-alueen toimistopalveluiden muodossa, jota voidaan laajentaa myös muille markkina-alueillemme, kertoo Praecom Group -konsernin toimitusjohtaja Miika Liljedahl.

Konttorikolmion toimitusjohtaja Aki Leinosen mukaan muutos avaa yritykselle uusia mahdollisuuksia Kainuussa ja Pohjois-Suomessa.

- Meillä on ollut pitkään visiona kasvattaa IT-palveluiden osuutta tarjoamassamme. Praecomin avulla saamme erityisesti laadukkaat IT-palvelut mukaan nykyisille asiakkaillemme ja tuleville uusille asiakkaillemme.

Sujuvat toimistopalvelut osaksi älykkäitä työympäristöjä

Liljedahlin mukaan yritykset haluavat hankkia kokonaispalvelun, jossa huomioidaan heidän koko työympäristönsä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Liljedahlin mukaan älykäs työpaikka tai älykäs työympäristö eivät ole termeinä mitenkään uusia. Sen sijaan laajuus, jolla älykkäitä työympäristöjä toteutetaan, vaihtelee Liljedahlin mukaan hurjasti.

- Praecomin tähtäimenä on olla houkuttelevin kumppani yritysten muutosmatkalla 2020-luvun työympäristöihin ja se vaatii meiltä syvää osaamista erilaisilla teknologian ja palvelutuotannon osa-alueilla. Digitaalisten ratkaisujen osalta yrityksen työympäristö voi koostua esimerkiksi työpisteiden varausjärjestelmästä, tilavarausjärjestelmästä, vierailijahallinnasta, itsepalveluaulasta, videoneuvottelulaitteista, laitteiden ja sovellusten integraatioista, kameravalvonnasta ja sisäisestä tiedotuskanavasta. Digitaaliset palvelut tarvitsevat kaverikseen myös toimistopalveluita, joiden avulla päivittäinen työn tekeminen on sujuvaa ja helppoa. Harva toimija pystyy vastaamaan asiakkaiden toiveisiin laajoista

kokonaisuuksista, mutta me pyrimme olemaan sillä saralla houkuttelevin kumppani yrityksille.

Konttorikolmio on Kainuun talousalueella yritysten ja julkishallinnon vahva ja läheinen kumppani. Liiketoiminnasta noin 60 % tulee AV- ja tulostusliiketoiminnasta, loput toimistopalveluista. Liljedahl näkee Konttorikolmion palvelut tärkeänä osana tämän päivän työympäristöjä.

- Konttorikolmio on Kainuun markkinajohtaja ja on kehittänyt palveluitaan asiakaslähtöisesti ja määrätietoisesti, minkä takia se sopii hienosti konserniin. Etenkin toimistopalvelut tuovat meille uuden ulottuvuuden palvelutarjoamaan koko konsernin näkökulmasta.

Praecom Group tulee Liljedahlin mukaan jatkamaan kasvuaan uusien liiketoimintajärjestelyiden ja rekrytointien kautta seuraavien vuosien aikana. Konttorikolmio -kaupan myötä Praecom Group kasvaa 20 miljoonan euron liikevaihtoluokkaan ja tavoitteena on saavuttaa 50 miljoonan euron liikevaihto seuraavan neljän vuoden aikana.

- Uusia liiketoimintajärjestelyjä tullaan tekemään ja haemme myös aktiivisesti uusia ammattilaisia kasvavaan joukkoomme, Liljedahl vinkkaa.

Konttorikolmio Oy on kainuulainen vuonna 1991 perustettu asiantuntijayritys. Yrityksen liikevaihto 2021 on noin 4M€. Konttorikolmio on toiminut työpaikkatarvikkeiden tukkuliikkeenä sekä esitystekniikan, tulostusratkaisujen ja toimistokalusteiden asiantuntijana jo 30 vuoden ajan. Yrityksen toimipiste sijaitsee Kajaanissa.

Praecom on suomalainen ICT-kasvuyhtiö. Praecomin missiona on tuottaa asiakkailleen edellytykset koskettaviin kohtaamisiin työ- ja asiakasympäristöissä. Praecomin palvelut koostuvat kommunikaatioratkaisuista, esitysratkaisuista, IT-palveluista ja näyttöviestinnästä. Praecomin toimipisteet sijaitsevat Vantaalla, Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Tampereella.

Osapuolet eivät julkista kauppasummaa.

 

Lisätietoja:

Miika Liljedahl

Toimitusjohtaja, Praecom Group

miika.liljedahl@praecom.fi

+358 44 733 2242

Aki Leinonen

Toimitusjohtaja, Konttorikolmio Oy

aki.leinonen@konttorikolmio.fi

+358 400140572

Edellinen
Edellinen

Vinkit mielekkäämpään ja tuottavampaan kommunikointiin hybridityössä

Seuraava
Seuraava

Työn monipaikkaisuus on mahdollistettava nyt